Снимка Булфото, архивЗапочнаха да излизат доказателства за ситуацията с кораба Вера

...
Снимка Булфото, архивЗапочнаха да излизат доказателства за ситуацията с кораба Вера
Коментари Харесай

Следователи: Вахтеният офицер е заспал в рамките на 15-20 минути, което е довело до засядането на Вера Су

Снимка Булфото, списък

Започнаха да излизат доказателства за обстановката с кораба " Вера Су ".

Националната следствена работа (НСС) се заема със следствието с случая с " Vera Su " и ще прави настрана такова. Ще бъде изработен опит с „ Гранична полиция “ и „ Морска администрация “ следователите да се качат на кораба, ще бъдат взети проби от товара и водата. Това съобщи представител на Националната следствена работа пред публицисти, която се включи в следствието на случая със заседналия транспортен съд край Камен бряг.

Дошла е преносима лаборатория и криминалисти, ще се назначат експертизи дали има замърсяване на водата, ще бъде изработен и обзор на положението на кораба. Ще се направи опит и за снимане с дрон, в случай че времето разреши. Разследващите работят по няколко версии. Има обвинявания към този момент върху двама индивида по едно на тях – капитана и помощник-капитана на кораба.

Изяснява се дали дейностите на „ Морска администрация “ са били задоволително съответни, изчерпани ли са всички начини за предизвестия на екипажа, действано ли е съгласно написания проект. Следователят разкри, че са длъжни да вземат да създадат своите експертизи има ли замърсяване или не на водата поради товара.

" Липсата на контакт от екипажа с нашите служби е подозрителен, макар многократните опити за свързване, много дълго време екипажът въобще не е реагирал ", съобщи още той.

" Действията на екипажа ни води до извода е, че има нещо, което не е както би трябвало ", уточни още представителят на НСС. Ще се ревизира дали има и записи от камери и дали не са били унищожени. Според досегашните доказателства, става дума и за заспиване на вахтения офицер в продължение на 15-20 минути, което е довело до засядането. Преди брегът корабът е трябвало да завие наляво, само че той траял напряко.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР